Werken in de industriële apparatuurWerken in de industriële apparatuur


Over ons

Werken in de  industriële apparatuur

Welkom! Ik zal mezelf eerst even voorstellen: mijn naam is Jack, ik ben een senior die al jaren in een technische sector zit. Het klinkt namelijk niet spannend om industriële apparatuur voor binnenshuis te leveren, maar ik heb zoveel aparte gebeurtenissen meegemaakt dat het werk alleen maar met de dag leuker wordt. Dagelijks rijd ik rond in een bedrijfsvrachtwagen met allerlei huishoudelijke spullen die ik af moet leveren bij klanten. Natuurlijk help ik dan ook de industriële apparatuur naar binnen te brengen, want mijn hoge leeftijd zegt niks over mijn lichaam. Graag vertel ik hier meer over in mijn blog, dus kom snel een kijkje nemen voor meer informatie hierover!

Archief

Recente artikelen

Bestel plasticizers
3 december 2018

Bestel plasticizers   Wat is plasticizer? Pla

Haspels
9 mei 2018

Wanneer ik aan een haspel denk, denk ik aan die he

Vijverpomp
11 april 2018

Een mooie tuin met afwisselende planten, bomen, en

Vijverpomp

Een mooie tuin met afwisselende planten, bomen, en hekwerken is iets wat we allemaal wel mooi vinden. Wat het echt helemaal af maakt, is een vijver. Vijvers maken het ecosysteem van een gezonde tuin compleet. Een vijver kan tegenwoordig diverse maten hebben en diverse dieptes. Het ligt natuurlijk aan de ruimte die een tuin biedt, of de ruimte die je wil vrijmaken voor een vijver. Je wil natuurlijk ook nog kunnen rondlopen in de tuin, andere zaken zoals planten en bomen kunnen plaatsen. Een gemiddelde tuinvijver kan een tal van diverse soorten vissen herbergen. Het zit hem natuurlijk maar helemaal in het formaat. Hoe groter de vijver en met name hoeveel dieper hij is, hoe meer en hoe grotere vissen erin kunnen leven en overleven. De groei van een gemiddelde vis is afhankelijk van de ruimte die hij om zich heen heeft. Hoe groter de ruimte, hoe groter de vis kan worden.   

Om goed te gedijen heeft een vijver voldoende stroming van het water nodig en voldoende zuurstof. Als je een vijver aanlegt zonder stromend water danwel een pomp, gaat dit ten koste van de leefomstandigheden van alles wat er leeft in de vijver. Een vijver moet ten alle tijde worden voorzien van stromend water, danwel een vijverpomp van Irritech.   

Een vijverpomp heeft een belangrijke functie als het gaat om de leefomstandigheden van alles wat er zwemt en groeit in de vijver. Een vijverpomp zorgt voor verschillende zaken. Aan de ene kant zorgt de pomp ervoor dat het water gefilterd word, mede door een ingebouwde filter die meestal is verwerkt in de pomp zelf. Zonder deze pomp zouden zaken zoals algen, vuil en andere onzuiverheden vrij spel hebben. Dit heeft natuurlijk een nadelig effect op het vijverwater, dit wordt dan troebel. Daarnaast zal de pH waarde van het water aanzienlijk verhogen, waardoor het water te zuur wordt voor vissen of planten om in te overleven.   

Zuurstof

Naast de functie van het filteren van het water doet de vijverpomp nog iets essentieels. De pomp zorgt ervoor dat het water doorlopend in beweging is. Zolang water in beweging is, kan het water gezond blijven. Als water stil staat kunnen situaties ontstaan zoals eerder beschreven: vies, zuur en troebel water dat funest is voor het leven erin. De reden dat het water in beweging moet blijven is voor de zuurstofvoorziening van alles dat er in de vijver rondzwemt. Een vijverpomp is zodoende een onmisbare component in je vijver, zowel voor de helderheid als de zuurstof van het water, maar vooral het belangrijkste is een waterpomp voor het in leven houden van de vissen in de vijver.