Werken in de industriële apparatuurWerken in de industriële apparatuur


Over ons

Werken in de  industriële apparatuur

Welkom! Ik zal mezelf eerst even voorstellen: mijn naam is Jack, ik ben een senior die al jaren in een technische sector zit. Het klinkt namelijk niet spannend om industriële apparatuur voor binnenshuis te leveren, maar ik heb zoveel aparte gebeurtenissen meegemaakt dat het werk alleen maar met de dag leuker wordt. Dagelijks rijd ik rond in een bedrijfsvrachtwagen met allerlei huishoudelijke spullen die ik af moet leveren bij klanten. Natuurlijk help ik dan ook de industriële apparatuur naar binnen te brengen, want mijn hoge leeftijd zegt niks over mijn lichaam. Graag vertel ik hier meer over in mijn blog, dus kom snel een kijkje nemen voor meer informatie hierover!

Archief

Recente artikelen

Bestel plasticizers
3 december 2018

Bestel plasticizers   Wat is plasticizer? Pla

Haspels
9 mei 2018

Wanneer ik aan een haspel denk, denk ik aan die he

Vijverpomp
11 april 2018

Een mooie tuin met afwisselende planten, bomen, en

Haspels

Wanneer ik aan een haspel denk, denk ik aan die heel grote oprolbare verlengsnoeren die je op bouwplaatsen tegenkomt. Hier worden bouwlampen, boren en andere apparaten op aangesloten. Kabelhaspels zijn echter ook geschikt voor particulier gebruik, maar wanneer heb je een kabelhaspels nodig? Het is voornamelijk handig bij activiteiten buiten. Misschien heb je tijdelijk buitenverlichting nodig, of heb je andere elektrische apparaten die je ver van je contactdoos wenst te gebruiken. De haspel is dan je redder in nood. Ze hebben normaliter een erg lang verlengsnoer en ze zijn geschikt voor buiten. Je kan er meerdere apparaten op aansluiten, maar pas wel op dat de stoppen niet doorslaan. In sommige gevallen is het raadzaam om apparaten op meerdere stroomgroepen aan te sluiten om dit te voorkomen. Kabelhaspels met klapdeksels zijn wat beter bestand tegen water. Door hun spatwaterdichtheid heb je minder kans op kortsluiting. Ook zorgen de klapdeksels ervoor dat de stopcontacten afgeschermd zijn tegen stof en eventueel ander vuil. Wanneer je de kabelhaspels voor langere tijd buiten wilt laten staan is het wel raadzaam om een extra bescherming om de haspel heen te plaatsen. Wanneer het hard regent is spatwaterdichtheid geen preventie tegen kortsluiting.   

Welke is geschikt?

Nu ben je misschien op zoek naar een haspel, maar waar moet je op letten alvorens je er een aanschaft bij BDJ Holding BV? Wanneer je zware apparaten op de haspel wilt aansluiten, of wanneer je van plan bent om de kabelhaspel voor een lange tijd achtereen te gebruiken is het raadzaam om er een te kopen met een thermische veiligheidsschakelaar. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de spanning verbroken wordt op het moment dat de kabel te warm dreigt te worden. Zo voorkomt de schakelaar kortsluiting. De kabel moet daarnaast dik genoeg zijn. Wanneer deze te dun is kan er brand ontstaan doordat de kabel te warm wordt. Bereken het gezamelijk vermogen van de apparaten die jij op je haspel wilt aansluiten. Dit is bepalend voor de dikte die de kabel behoort te hebben.   

Het gebruik

Het is niet alleen belangrijk om de juiste kabelhaspel aan te schaffen, maar het is ook belangrijk om er op de juiste manier gebruik van te maken. Rol altijd het snoer helemaal uit, ook al heb je niet de volledige lengte van het snoer nodig. Doe je dit niet dan zal de kabel zijn hitte niet kwijtkunnen aan de omgeving. Hierdoor kan er kortsluiting of zelfs brand ontstaan. Controleer ook zo nu en dan of de kabels niet beschadigd zijn. Sluit niet meer dan twee kabelhaspels aan elkaar aan en zorg ervoor dat de kabels zo goed als stofvrij blijven.