Werken in de industriële apparatuurWerken in de industriële apparatuur


Over ons

Werken in de  industriële apparatuur

Welkom! Ik zal mezelf eerst even voorstellen: mijn naam is Jack, ik ben een senior die al jaren in een technische sector zit. Het klinkt namelijk niet spannend om industriële apparatuur voor binnenshuis te leveren, maar ik heb zoveel aparte gebeurtenissen meegemaakt dat het werk alleen maar met de dag leuker wordt. Dagelijks rijd ik rond in een bedrijfsvrachtwagen met allerlei huishoudelijke spullen die ik af moet leveren bij klanten. Natuurlijk help ik dan ook de industriële apparatuur naar binnen te brengen, want mijn hoge leeftijd zegt niks over mijn lichaam. Graag vertel ik hier meer over in mijn blog, dus kom snel een kijkje nemen voor meer informatie hierover!

Archief

Recente artikelen

Styrene: definitie, toepassingsmogelijkheden en voordelen
6 mei 2020

Wat is styrene eigenlijk? Een korte definitie Styr

Bestel plasticizers
3 december 2018

Bestel plasticizers   Wat is plasticizer? Pla

Haspels
9 mei 2018

Wanneer ik aan een haspel denk, denk ik aan die he

Vijverpomp
11 april 2018

Een mooie tuin met afwisselende planten, bomen, en

Styrene: definitie, toepassingsmogelijkheden en voordelen

Wat is styrene eigenlijk? Een korte definitie

Styrene, ook wel ethenylbenzeen genoemd, is de term die gebruikt wordt voor een specifieke organische verbinding. Het materiaal komt voor in kunststof platen die voor allerlei doeleinden gebruikt worden. De specifieke moleculaire samenstelling van styrenemoleculen staat bekend als monomeren, een relatief eenvoudige organische verbinding die samen met andere moleculen tot een sterke kunststof gevormd kan worden. Hierbij kunnen sterke polymeren gemaakt worden die als kunststof in allerlei producten gebruikt kunnen worden.

Waarvoor wordt dit materiaal zoal gebruikt?

De chemische verbinding styreen wordt in allerlei kunststof plaatmaterialen gebruikt, zoals in ABS kunststofplaten, EPX plaatmaterialen en XPS polystyreenplaten. Deze platen worden gebruikt in de woningbouw, zoals plastic buizen voor de riolering, maar ook in kunststof afwerkingsplaten, platen voor modelbouw, kunststof displays, maquettes, industriële modellen, lichtbakken, auto-onderdelen, speelgoed en eigenlijk in allerlei soorten huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en andere plastic artikelen. Styreenplaten en materialen die van deze kunststof zijn gemaakt hebben een flinke reeks voordelen.

Welke pluspunten heeft dit deze organische verbinding?

Een van de grootste voordelen van styreenkunststof is het grote aantal toepassingsmogelijkheden. Zoals hiervoor al is aangegeven wordt deze kunststof in allerlei bouwproducten en dagelijkse gebruiksvoorwerpen gebruikt. De reden hiervoor is vooral dat polystyreen perfect vervormbaar is en in alle vormen gegoten kan worden die wenselijk zijn. In de tweede plaats is een voordeel van dit moleculaire materiaal het feit dat het supersterk en hard is en dus erg duurzaam is. Zoek je een materiaal dat tegen een stootje kan en lang meegaat, dan zijn styreenplaten of styreenmaterialen een van de beste keuzes die je kunt maken. Een derde pluspunt van styreenmateriaal is dat deze platen elektrisch isolerend zijn. Verder is een aantrekkelijk kenmerk de bewerkbaarheid van (poly)styreenplaten. Ze zijn gemakkelijk te bedrukken, maar ook lijmen, in de platen boren, de platen lakken of verven en of ze na verhitting ombuigen is eenvoudig. In de vijfde plaats is een van de unieke eigenschappen van styreenplaten de mogelijkheid om de kenmerken van kunststof platen door additieven verder te verbeteren. Zo kunnen er ingrediënten worden toegevoegd voor een brandvertragende werking, UV-stabilisatoren om verkleuring te voorkomen en kan het materiaal relatief eenvoudig antistatisch gemaakt worden. Ten slotte is het fijne aan styreenplaten het gegeven dat ze relatief voordelig zijn. Zeker gezien de voordelen die je er voor terugkrijgt!

Verdiep je verder in dit materiaal

Ben je nieuwsgierig geworden naar alle opties die (poly)styreenplaten te bieden heeft aan ondernemers, de bouw, de industrie of aan jou als geïnteresseerd particulier? Verdiep je dan veder in dit prachtige kunststof materiaal en profiteer van de vele voordeel die deze variant kunststof te bieden heeft.