Werken in de industriële apparatuurWerken in de industriële apparatuur


Over ons

Werken in de  industriële apparatuur

Welkom! Ik zal mezelf eerst even voorstellen: mijn naam is Jack, ik ben een senior die al jaren in een technische sector zit. Het klinkt namelijk niet spannend om industriële apparatuur voor binnenshuis te leveren, maar ik heb zoveel aparte gebeurtenissen meegemaakt dat het werk alleen maar met de dag leuker wordt. Dagelijks rijd ik rond in een bedrijfsvrachtwagen met allerlei huishoudelijke spullen die ik af moet leveren bij klanten. Natuurlijk help ik dan ook de industriële apparatuur naar binnen te brengen, want mijn hoge leeftijd zegt niks over mijn lichaam. Graag vertel ik hier meer over in mijn blog, dus kom snel een kijkje nemen voor meer informatie hierover!

Archief

Recente artikelen

Een gebruikte IBC tank kopen? Dit moet je weten!
19 juli 2022

IBC tanks worden veel gebruikt in de industrie. Wa

Gebruikte kunststof pallets kopen: wat levert je dit op?
14 april 2021

Pallets zijn voor ondernemers, zeker in de transpo

Styrene: definitie, toepassingsmogelijkheden en voordelen
6 mei 2020

Wat is styrene eigenlijk? Een korte definitie Styr

Bestel plasticizers
3 december 2018

Bestel plasticizers   Wat is plasticizer? Pla

Haspels
9 mei 2018

Wanneer ik aan een haspel denk, denk ik aan die he

Een gebruikte IBC tank kopen? Dit moet je weten!

IBC tanks worden veel gebruikt in de industrie. Wat zijn IBC tanks precies? Waarvoor worden ze gebruikt en wat zijn de grootste voordelen van dit type industriële tanks? En waarom is het slim om geen nieuwe, maar een gebruikte IBC tank te kopen, bijvoorbeeld bij Wipal Pallets - Emballage? In dit blog lees je alles wat je moet weten over een nieuwe of gebruikte IBC tank.

Wat is een IBC tank?
De afkorting IBC in IBC tank, ook wel pallettank of IBC tote genoemd, staat voor Intermediate Bulk Containers. Een IBC tank wordt ingezet als industriële container en is bedoeld voor het opslaan van grote hoeveelheden vloeistoffen, halfvaste stoffen, maar bijvoorbeeld ook pasta's. De tanks zelf bestaan uit een stalen rasterwerk in kubusvorm, waarbinnen zich de opslagcontainer bevindt. De tank aan de binnenkant kan van diverse materiaalsoorten zijn gemaakt, bijvoorbeeld van rvs of kunststof. Aan de onderzijde van een IBC tank zit een pallet, waardoor de container eenvoudig met een heftruck opgepakt en verplaatst kan worden. Een IBC tank kan zo gemakkelijk en snel vervoerd worden. Mocht het nodig zijn om een tank te transporteren, dan is dat met een IBC tank eenvoudig!

IBC tanks hebben doorgaans een opslagcapaciteit van 1000 liter. In de industrie- en transportsector worden er twee types IBC containers onderscheiden, namelijk de stijve containers en de flexibele IBC tanks. Een voorbeeld van de eerste, stijve variant is de pallettank, ofwel de kubusvormige harde uitvoering. Een voorbeeld van de flexibele IBC tanks zijn big bags. Dit zijn grote zakken voor bijvoorbeeld opslag van grind, melkpoeder, zand en soortgelijke grondstoffen en producten. Ook big bags hebben doorgaans een inhoud van 1000 liter.

De voordelen van IBC tanks
Wie ervoor kiest om een of meer IBC tanks te kopen, of ze nu nieuw zijn of al gebruikt, profiteert van diverse voordelen die deze opslagcontainers te bieden hebben. In de eerste plaats kun je in deze tanks veel vloeistof kwijt, namelijk tot 1000 liter. Dat is bijvoorbeeld ideaal op de bouwplaats als er veel water nodig is. Maar ook andere vloeistoffen kunnen in deze tanks opgeslagen worden.

Een tweede meerwaarde van IBC tanks is dat ze veilig zijn en luchtdicht kunnen worden afgesloten. Daardoor blijft de grondstof of het product dat er in bewaard wordt lang goed. Ten slotte is het eenvoudige transport dat mogelijk is een duidelijk pluspunt. Wil je een IBC container transporteren, dan is dat met een truck of aanhanger zo geregeld.

Gebruikte IBC tanks
Een gebruikte IBC container kopen heeft natuurlijk voordelen. Deze containers zijn van prima kwaliteit en in de aanschaf een stuk voordeliger dan nieuwe exemplaren. Bekijk nu het online aanbod van een specialist in gebruikte IBC containers en pak je voordeel!